14 Nisan 2014 Pazartesi

K2 proje hazırlanırken dikkat edilecekler

Proje hazırlarken dikkat edilecekler:

Proje Tanımı: projeye neden gerek duyuldu, Kurum ihtiyaç analizi yapılacak Erasmus+ öncelikleri ile ilişkilendirilecek. Neden KA2 seçildi, diğerlerinden neden farklı, Proje ortakları neye göre seçildi projeye ne gibi katkıları olacak, ortaklık nasıl kuruldu Neden Erasmus+ seçildi. İletişim ve işbirliği nasıl sağlanacak. Yukarıda yazdım burada gerek yok diye düşünmeyin, tüm bilgi aktarılmaya çalışılacak. Bir ihtiyaçtan mı doğdu, ulus ötesi toplantılar, toplantıya katılacak olanlar ve bunların neden toplantıya katılması gerektiği açıklanacak.
Projenin soruları: iki öncelik seçilecek. (en ilgili iki öncelik seçmeye çalış. Etkinlikler ile aktiviteleri tutarlı olacak. Öğnemli başlıklar seçilecek en fazla 3 başlık. Proje bittiğinde ne tür sonuç bekliyorsunuz. Detaylı anlatılacak. Fikri çıktı var ise daha sonraki adımlarda istenecek.)
 Projeye nasıl hazırlandınız? Proje aktiviteleri başladımı Proje hazırlık nasıl yapıldı Uygulama tasarım: Aktivite ve sonucların kalitesini nasıl değerlendireceksiniz. İzleme değerlendirme nasıl gerçekleştirilecek. Riskler öngörülüyor mu ve nasıl aşılacak. Tedbirler neler. Projenin kalitatif ve kantitatif başarısını nasıl sağlayacaksınız. Uygulama ve faaliyetlerinizi planlarken kimleri hedef aldınız nasıl planladınız. Projede engelli varmı. Proje aktiviteleri belirtilecek. Ne tür fikri çıktı planladınız, sertifika dil medya hangi aşamada yapılacak. Tarihleri belirtilecek, fikri çıktılarla ilgili çoğaltıcı etki varmı (konferans ve yaygınlaştırma.) fikri çıktı yoksa çoğaltan yapamayız. Hareketlilik öngörülüyormu evet ise neden bu gerekli, faaliyetleri tek tek tanımlayınız.

Projenin etkileri: proje nasıl bir etki yaratacak, yerelde, ulusalda ve uluslar arası  düzeyde ne gibi bir etki yaratması bekleniyor. Nasıl ölçeceksiniz bu etkileri.

Yaygınlaştırma; raporda tutarlılık sağlansın, yaygınlaştırma planı oluşturulsun, hedef gruplar kimler, yerel ve  uluslar arası gerekçelerle açıkla, ortaklar ayrı ayrımı birliktemi yaygınlaştırma yapacak. Hangi araçlar kullanılacak, web sitesi, face grubu, yerel veya ulusal medya. Proje çıktılarına ulaşım sağlanacakmı.Telif hakkı istenecekmi. Proje sonuçlarının kalıcılığı nasıl sağlanacak. Ürünlerden başka nasıl faydalanılacak.

Sürdürülebilirlik: Ne tür aktivitelerle ne tür sonuç elde edeceksiniz, proje bittikten sonra nasıl devam edecek. Bütçe: 1 proje yönetimi ve uygulama 2 ulus ötesi toplantılar Tüm ortakların 23.000 euro yu geçmemesi gerekiyor (yıllık) Fikri çıktı var ise bunlar programda gösterilen şekilde istenecek.

Çoğaltma etkinlikleri; Eğitim öğrenme öğretme etkinlikleri varsa kaç kişi gidilecek. (harcirah) Dil desteği (uzun dönem gidişler için) Özel ihtiyaç sahipleri için bilgi İstisnai masraflar varmı (çok özel bir araç gerekiyor ve projede o olmazsa proje olmaz diyeceğiniz bir araç varsa %75 ini alabiliyorsunuz) Proje özetle: hedefler kapsam, katılımcı profilleri, kalitesi, uzun dönemli etkileri, aktiviteler. 5000 karekter ile. Özet tablolar otomatik gelecek. Kontrol sayfasını kontrol et klickle. Kişisel verilerin korunmasını onayla Yasal beyanı imzala, imza kısımlarını tarayıcıdan çıkar ve başvuru sırasında yükle, son sayfayı validate et. Submit et Turnayada ayrıca yükle
(Samsun Erasmus+ facebook sayfasından aldım bu bilgileri.Sizlerle de paylaşmak istedim.  Teşekkürler bu güzel paylaşım için)
Tüm projecilere kolay gelsin!

14 yorum: