16 Mart 2014 Pazar

K1 FORMU DOLDURULURKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

ERASMUS +HAKKINDA ( K1 'E NASIL BAŞVURULUR?)

Merhaba arkadaşlar,

Erasmus + K1 projesi hazırlamak için neler yapmalı? bunları size kısaca açıklayacağım.İlk önce aşağıda linkini verdiğim Ulusal Ajans'ın sitesine girmeniz gerekiyor

UA.gov.tr > PROGRAMLAR > Erasmus+ Programı > Comenius Programı > Öğrenme Hareketliliği > Başvuru Süreci > Nasıl Başvurulur?
Ardından yapmanız gerekenleri sıralıyorum:
*Turna sistemine 
* ECAS'a  
Kayıt olmalısınız. 
*  Daha sonra PIC kodunu aldıktan sonra      URF'e girerek okulunuzu bu sisteme kaydetmelisiniz.
Yine yukarıda linkini paylaştığım siteden (UA) linklerine ulaşıp "Tüzel Kişilik Belgesi"ve
"Finansal Kimlik Belgesi"ni  bilgisayarınıza  indirin, formları doldurup ilgili kısımları imzalatıp, taradıktan sonra URF sistemine tekrar yükleyin. Bu iki forma ek olarak bir de okulun vergi Numarasını gösteren belgeyi de tarayıp sesiteme yüklemelisiniz.
Bu iki belgeLegal Entity form diğeri Finacial Indetification. Sonra bir de okulunuza euro hesabı açtırmalısınız.
Ve nihayet indirdiğiniz KA1 belgesini doldurmaya başlayın. Önce istediğiniz bir kurs belirlemelisiniz. Bunu yaparken okulun ve gidecek kişilerin ihtiyaç ve durumlarını göz önünde bulundurmalisiniz.

 PIC kodunu yazınca zaten formdaki birçok kısım otomatik olarak gelecek.Kılavuzda formu doldurmayla ilgili gerekli açıklamalar var.Ama ben daha sonra formu doldurmayla ilgili daha ayrıntılı yazmayı düşünüyorum.

Formu doldurduktan sonra en son sayfadaki doğruluk beyanını yazdırıp,okul müdürüne imzalatın ve formu tarayıp dosyaya ekleyin. Bu faaliyette sadece başvuru formuna doğruluk beyanını eklemelisiniz Başka belgeye gerek yok.
En son olarak formu online göndererek kayıt işlemini tamamlayın, kılavuzda da belirtildiği üzere formu Ulusal Ajans'ın TURNA sistemine yükleyin.
İşte bu kadar kolay! demek isterdim ama bu yıl ilk olduğu için hepimizin kafası çok karıştı
Aslında benim bu yazdıklarımda da eksik ya da yanlışlıklar olabilir.Ama elimden geldiğince herşeyi buradan paylaşmayı düşünüyorum.
Umarım başvuran herkesin projesi geçer :)))